2017 m. balandžio 1 d., šeštadienis

Pasaka vaikams

KAIP PRISIJAUKINTI ATSOTOGAS

© Vilma Varkulevičienė 

Tai šen, tai ten vis kas nors vyksta atstogų. Tai lapė išvažiavusi į pajūrį siunčia gražiausias nuotraukas, kuriose ji išsitiesusi ant palūdimio smėliuko snaudžia,  tai kiškis išvykęs į kalnus, o  nuotraukose  jis su didžiule kuprine ir apšarmojusiais ūsais moja visiems nuo aukščiausios viršūnės. Net bebras ir tas atostogavo nardydamas po vandeniu.
Tik sraigė neatostogavo. Nes nežinojo kaip.
- Gal tas atostogas reikia kaip nors prisivilioti?
Sugalvojau – pasistatysiu paplūdimio skėtį - tokį mačiau lapės nuotraukoje,  tuomet atostogos būtinai ateis po juo pasėdėti.
Kaip tarė taip ir padarė. Pastatė skėtį, pati pasislėpė netoliese ir laukia. Tačiau atostogos nepasirodė. Ir dar lyti pradėjo.
- Nieko nebus, - nusiminė sraigė, - per lietų atostogos tikrai neateis. Ir vėl ėmė galvoti, kaip čia tas atostogas prisišaukus.
- Sugalvojau! – nupirksiu aštuonias porcijas ledų ir paliksiu laukymėje. Vienoje nuotraukoje mačiau, kaip atostgaujančios skruzdės  jais mėgavosi – gal tada atostogos pasirodys. Kai jos valgys ledus - tada aš jas pagausiu.
Sraigė nusipirko visą dėžę ledų. Net sušilusi atitempė juos į miško laukymę ir vėl pasislėpusi ėmė laukti. Tačiau vietoj atstogų pasirodė skruzdės.
- Ak, sraige, kaip miela, kad mus vaišini ledais, - viena per kitą čiauškėjo jos, o ledai po truputėlį nyko. Kol visai išnyko.
Atostogoo ir vėl neatėjo. Sraigė visai nusiminė.
 „Reika paklausti lapės, kaip pagauti atostogas – ji kaip tik grįžo iš paplūdimio,“ - pagalvojo sraigė.
Lapė kaip tik bėgo pro šalį, ji buvo ką tik grįžusi iš atostogų – dar puikavosi puikiu įdegiu.
- Labas, lape, - nedrąsiai ją užkabino sraigė. Gal galėtum man pasakyti, kaip pagauti ir prisijaukinti atostogas? Gal yra koks ypatingas būdas?
- Labas, sraige, - nusišypsojo lapė. Nėra jokio ypatingo būdo - tiesiog atostogos pačios pas tave ateina. .Reikia pabarstyti takelį  mėgstamiausiais atostogų dalyklais, o po to kantriai palaukti
- O ką labiausiai mėgsta atostogos?
- Manosios labiausiai mėgsta keptą vištieną ir kai būna saulėta,  - atsakė lapė. - O tu turi sužinoti, ką labiausiai mėgsta tavosios.
Sraigė atsiduso, nes suprato, kad turės apie tai pagalvoti:  „Reiškia mano atostogos neateina, todėl, kad nežinau ką jos mėgsta.  O kas galėtų patikti mano atsotogoms? Tikriausiai tas pats, kas ir man,“ - susimąstė sraigė. Ir staiga ji suprato: „Man patinka žemuogės, tyla, ir kai lyja šiltas lietus! Dabar žinau, kaip prisivilioti atostogas!“
Sraigė nelaukdama nulėkė ir priskynė žemuogių, tada pabarstė takelį iki savo namų, o kad būtų panašiau į lietų - aplink palaistė laistytuvu.
Kai viską atliko - pradėjo kantriai laukti. Laukė laukė ir tikrai – atėjo atostogos. Tokios, kurios skirtos tik sraigei. Jos abi labai susidraugavo  - kartu valgė žemuoges, vaikštinėjo po šalpią žolę ir buvo labai laimingos.
Tai buvo pačios geriausios sraigės atostogos!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą